ASL Airlines France is een Franse luchtvaartmaatschappij, die lid is van de internationale groep ASL Aviation Holdings. De afgelopen 20 jaar is zij zowel in internationaal personen- als in goederenvervoer actief geweest. De 500 werknemers van het bedrijf gebruiken tal van bedrijfstoepassingen in de SaaS-modus. Om de compatibiliteitsproblemen tussen werkstations, browsers, Javaplug-ins en webapplicaties op te lossen, kiest ASL Airlines voor SmartBrowser.

Efficiënt gebruik en exploitatie van alle webapplicaties

Zoals veel bedrijven heeft ASL Airlines ervoor gekozen om de cloud te gebruiken om haar traditionele software te vervangen door webapplicaties. Hoewel de gebruiker meer autonomie en de informatiesysteembeheerder meer flexibiliteit heeft, zorgen de verspreiding van meerdere versies van webapplicaties en voortdurende browserupdates voor compatibiliteitsproblemen. Deze overload aan informatica heeft soms een rechtstreekse impact op de efficiëntie van de werknemers. Bij ASL Airlines was het zelfs moeilijk geworden om alle applicaties op één werkstation te draaien. De administratieve en financiële afdeling in het bijzonder moest verschillende werkstations gebruiken voor het digitaliseren van de facturen en voor de managementtool. Om kwaliteitsvolle service te bieden aan de gebruikers en de beheerskosten voor het werken in cloudmodus te verlagen, kiest de IT-directie van ASL Airlines voor de SmartBrowser-oplossing, de aanpasbare browser van Oodrive.

SmartBrowser, de enige browser voor alle applicaties

SmartBrowser is een browser die zich aanpast aan de verschillende ASL Airlines-applicaties door de juiste configuratie voor elke applicatie uit te voeren, met de nodige add-ons en plug-ins. Voordelen: – gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over problemen met browserupdates, mogelijke berichten over beveiligingslekken of uitbreidingen die geïnstalleerd moeten worden. – de informatiesysteembeheerder kan de bestanddelen die nodig zijn voor de goede werking van het bedrijf installeren vanaf een gecentraliseerd beheerplatform. Met SmartBrowser kunnen gebruikers ook vrij kiezen uit browsers, die op transparante wijze geselecteerd worden. Afhankelijk van hun rechten hebben gebruikers toegang tot hun applicaties via de url-applicatie of via het SmartBrowser-portaal. Technisch gezien bestaat deze oplossing uit het installeren van een virtuele laag op het werkstation van de gebruiker, bestaande uit een browser en een agent die toegang heeft tot het platform dat door het informatiesysteembeheerder wordt bestuurd. Met het centrale platform kunt u voor elke applicatie de render-engine, de versie en de eventueel vereiste bestanddelen definiëren.

Meer efficiëntie voor de medewerkers en de IT-teams

SmartBrowser biedt niet alleen één oplossing voor alle ASL Airlines webapplicaties, maar is ook een echte productiviteitsvector binnen het bedrijf. Het werkstation is flexibeler: om de duurzaamheid van applicaties te garanderen, worden oudere browserversies gemakkelijk ondersteund en worden nieuwe bedrijfsapplicaties zeer snel geïmplementeerd. Gebruikers hebben vlot toegang tot hun applicaties en hun productiviteit stijgt. De return-on-investment komt erg snel voor de IT-directie: – Minder interne supporttickets door de daling van de aanvragen voor browserproblemen – Lagere kosten voor het onderhoud van de applicaties en het werkstation: minder herstel, meer comfort en veiligheid voor het migratiebeheer – Het beheer is gecentraliseerd en zodra het gevalideerd is door de beheerder, worden er updates geïnstalleerd op de gebruikersstations – Gemakkelijke updates: Oodrive biedt automatisch beveiligingsupdates en nieuwe versies van add-ons en plug-ins op het beheerplatform aan.

Oodrive, de betrouwbare partner voor het beheer van uw gevoelige gegevens

Meer informatie gebruiksaanwijzing Contacteer ons