Slechts vijf jaar na de lancering is het eerste parfumhuis dat geheel gewijd is aan Cologne, een mythische klassieker van de parfumwereld, uitgegroeid tot een wereldwijd erkend merk. Met meer dan 500.000 verkochte flacons in 28 landen heeft het merk nu dochterondernemingen in de Verenigde Staten en China en wereldwijd meer dan 300 verkooppunten. Een 100% Frans succes dat Oodrive begeleidt door het delen van beelden en bestanden internationaal mogelijk te maken.

Teams op de 5 continenten laten samenwerken

Een van de problemen waarmee Atelier Cologne bij het beheer van zijn grootschalige expansie werd geconfronteerd, was de merkconsistentie en de wereldwijde standaardisering van haar imago. In 2014 realiseerde Atelier Cologne 85% van zijn omzet in het buitenland. Om een uniforme beeldbank te creëren die de multiculturele teams van elke dochteronderneming konden gebruiken, contacteerde Atelier Cologne Oodrive, een Europese specialist in online bestandsbeheer. De experts van Oodrive identificeerden toen de cruciale vraagstukken voor Atelier Cologne:
– een beveiligd platform voor de medewerkers op de 5 continenten bieden
– een snelle implementatie voor de teams voorstellen
– een hogere efficiëntie bij samenwerking in gelijktijdige modus garanderen
Oodrive stelt uiteraard iExtranet voor, haar veilige oplossing voor het delen van bestanden en online samenwerken, speciaal voor professionals.

Meertalige, eenvoudige en beveiligde ruimtes om samen te werken

“iExtranet heeft ons leven gewoon veranderd”. De teams van Atelier Cologne op de 5 continenten zullen voortaan veel efficiënter samenwerken. Uitwisselingen gebeuren in realtime en online wijzigingen van bestanden rechtstreeks vanaf het platform.
De aanpak is zeer intuïtief, zonder dat er een vooropleiding nodig is. De Duitse, Amerikaanse en Koreaanse teams die samenwerken aan hetzelfde project hebben de meertalige interface snel leren gebruiken. iExtranet zorgt ook voor de beveiliging van de gebruikerstoegang, de bestandsoverdracht en de opgeslagen data en voor een hoge betrouwbaarheid van het platform. Deze garanties vormen een grote uitdaging in de internationale context van Atelier Cologne.

Internationale efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid

Het belangrijkste voordeel van Atelier Cologne is de snelheid waarmee teams nu kunnen samenwerken. “De tijdwinst is enorm!” Het iExtranetplatform van Oodrive beschermt de data-uitwisseling en zorgt tegelijkertijd voor een probleemloze toegang tot de bestanden: de verschillende teams kunnen in alle rust met elkaar communiceren, omdat zij weten dat de uitwisselingen beschermd zijn. De oplossing heeft nooit een probleem of downtime vertoond.
Het aspect “Made in France” en de bereikbaarheid van de Oodrive-teams, voornamelijk tijdens de implementatie van de oplossing, hebben Atelier Cologne en zijn IT-directie uiteindelijk overtuigd.
Atelier Cologne is zeer gevoelig voor de extreme betrouwbaarheid van de Oodrive-oplossing, maar wat het verschil maakte, waren de veiligheidsgaranties, het vereenvoudigd databeheer en de meertalige functies.

Oodrive, de betrouwbare partner voor het beheer van uw gevoelige gegevens

Meer informatie gebruiksaanwijzing Contacteer ons