Jean-Paul Gaultier SA is een Frans luxebedrijf opgericht in 1982 door modeontwerper Jean-Paul Gaultier en Francis Menuge. Het bedrijf dat wereldwijd erkend is voor zijn creaties heeft drie belangrijke business lines: mode, parfum en schoonheidsproducten. Zowel intern als extern wisselt het bedrijf voortdurend grote bestanden (foto’s, lay-outs) uit. Voor een optimale snelheid en comfort van de data-uitwisseling kiest de Jean-Paul Gaultier groep voor de iExtranet-oplossing van Oodrive.

Veiligheid en snelheid van grote bestandsuitwisselingen verbeteren

In een online wereld is het tegenwoordig onmogelijk om bestanden niet digitaal te delen. Gedeelde gateways vormen echter een probleem op het vlak van volume en beveiliging. De uitwisseling van documenten, foto’s, modellen en affiches zijn stuk voor stuk moeilijkheden die het vlotte verloop van projecten met interne en externe contactpersonen belemmeren. De Jean-Paul Gaultier groep had een snelle en gebruiksvriendelijke tool nodig om het gebruikscomfort en de veiligheid bij bestandsuitwisseling te garanderen.
Om dit probleem aan te pakken koos Jean-Paul Gaultier voor Oodrive, een Europees specialist op het gebied van online bestandsbeheer die al met een licentiehouder van de groep werkte. Met de iExtranet Enterprise-oplossing, een online oplossing voor bestandsuitwisselingen speciaal bestemd voor professionals, heeft Jean-Paul Gaultier het uitwisselen van zijn bestanden met zijn verschillende partners vergemakkelijkt.

iExtranet, eenvoudig, betrouwbaar en snel bruikbaar

Sinds het begin van zijn samenwerking met Oodrive in januari 2011 deelt Jean-Paul Gaultier zijn data nu veel sneller online, zonder dat er een externe webmaster nodig is. Bovendien biedt deze oplossing het bedrijf een vrijere uitwisseling en meer controle over gedownloade bestanden. Het is zeer eenvoudig om logins en wachtwoorden in te stellen volgens de ontvangers van de uitwisselingen, waardoor de vertrouwelijkheid van documenten wordt gewaarborgd. Werknemers kunnen zelfstandig de opening van toegangsrechten tot de document- en opslagruimte beheren, wat voor een vlottere toegang tot alle diensten zorgt. Door de beschikbaarheid van elk bestand via één klik worden gedeelde mappen omgevormd tot echte gezamenlijke werkruimten.

Flexibiliteit, eenvoud en personalisering

iExtranet vereenvoudigt de uitwisseling met alle dienstverleners en stakeholders in het bedrijf: zowel de pers- en interne communicatie-afdeling van Jean-Paul Gaultier als journalisten, stilisten, fotografen en verkoopteams. De flexibele oplossing biedt verschillende volumecapaciteiten die online delen en samenwerken mogelijk maken, op maat van de verschillende behoeften van het bedrijf.

Oodrive, de betrouwbare partner voor het beheer van uw gevoelige gegevens

Meer informatie gebruiksaanwijzing Contacteer ons