MEDEF is het grootste ondernemersnetwerk in Frankrijk. Het voert gesprekken met alle actoren van het maatschappelijk middenveld zodat zij de behoeften en troeven van bedrijven beter begrijpen. Zoals veel van zijn leden heeft het al lang een digitale transformatie ondergaan. Het kunnen werken met een Franse speler gaf initieel de doorslag maar uiteindelijk heeft MEDEF haar vertrouwen in Oodrive bevestigd op grond van de toegankelijkheid en schaalbaarheid van zijn oplossingen.

MEDEF zet zijn digitale transformatie verder dankzij BoardNox

Om haar digitale transformatie te begeleiden heeft de werkgeversorganisatie in eerste instantie gekozen voor iExtranet, het beveiligde Oodrive-deelplatform, om de verzadiging van mailservers door het gewicht van documenten en de vertrouwelijkheidsvereisten te beperken. Omwille van de toegankelijkheid en schaalbaarheid heeft MEDEF BoardNox gekozen voor het digitale beheer van de vergaderingen van zijn raad van bestuur. Deze brengt maandelijks bijna 45 mensen uit heel Frankrijk samen en vertegenwoordigt een aanzienlijke hoeveelheid afgedrukte vellen en vertrouwelijke documenten. De raad van bestuur telt ook gebruikers die minder beschikbaar zijn voor training en minder openstaan voor verandering.

Gestroomlijnde organisatie en vertrouwelijke uitwisselingen

BoardNox, dat zowel op internet als op tablet beschikbaar is, omvat geavanceerde beveiligingsmaatregelen die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van de MEDEF-bestuursorganen. Ze hebben volledige controle over de vertrouwelijkheid van hun documenten en uitwisselingen, met name door de versleuteling van opgeslagen data en de beveiligde toegang voor gebruikers. Met BoardNox kan de organisator specifieke rechten definiëren voor elk lid van de raad van bestuur om de toegang tot documenten te controleren. Met de digitale beheeroplossing van de bestuursraden is het gemakkelijk om vergaderingen te organiseren (datums, deelnemers, sprekers, locaties, onderwerpen), documenten in verband met de agenda te verspreiden en de agenda en documenten ter voorbereiding van de werkvergadering te raadplegen.

Een intuïtieve virtuele boardroom

De oplossing is intuïtief, gebruiksvriendelijk en vergemakkelijkt zowel de voorbereiding van vergaderingen als de communicatie tussen de deelnemers onderling: besluitvorming met opiniepeilingen, vertrouwelijke uitwisselingen via beveiligde chats. BoardNox is beschikbaar op een web- of mobiele interface en is bijzonder geschikt voor de MEDEF-bestuursleden die regelmatig op verplaatsing zijn. Ze hebben altijd en overal toegang tot hun platform. Alle bestuursleden worden automatisch en in realtime door een organisator op de hoogte gebracht van wijzigingen in de parameters van een vergadering (toevoeging van een onderwerp, deelnemer of documenten…). Documenten en informatie-uitwisselingen van MEDEF krijgen de beste garanties voor databescherming omdat zij onder het Europese wetgevend kader vallen. De Oodrive-oplossingen hosten de data van hun klanten in Europa en zijn daarom niet onderworpen aan de Amerikaanse Freedom Act (vroeger de “Patriot Act”).

Oodrive, de betrouwbare partner voor het beheer van uw gevoelige gegevens

Meer informatie gebruiksaanwijzing Contacteer ons