Sciences Po, opgericht in 1872, is een internationale, selectieve, wereldgeoriënteerde onderzoeksuniversiteit behorende tot de beste in de mens- en sociale wetenschappen.
Sciences Po is een universiteit met wereldklasse: internationaal erkende diploma’s en onderzoeken, een multiculturele gemeenschap, netwerkpartners wereldwijd. Met een academische gemeenschap van meer dan 200 onderwijskundige onderzoekers en 4.000 docenten telt het Instituut voor Politieke Studies meer dan 13.000 studenten op 7 campussen.

Hoe maak je een veilige back-up van politiek gevoelige data?

Sciences Po is op zoek naar een oplossing om een back-up te maken van alle data op de computers van zijn meest mobiele managers en onderzoekers. Gezien het aantal gebruikers binnen het instituut en de gevoeligheid van de circulerende data zijn twee zaken essentieel voor de hogeschool: veiligheid en automatische back-up. Het instituut moest een cloudoplossing aanbieden die alle vaste en mobiele hardware beschermt om het risico op verlies of spionage van politiek gevoelige data te vermijden. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan het leren gebruiken van de oplossing, wat de grootste beperking vormt voor grootschalige implementatieprojecten.

AdBackup automatiseert back-ups en beschermt data van Sciences Po

Met AdBackup is het mogelijk mobiliteit en productiviteit op elkaar af te stemmen, omdat de online back-upoplossing van Oodrive voor werkstations en servers altijd toegang biedt tot werkdocumenten vanaf meerdere randapparaten. De back-up van de data wordt onafhankelijk van de gebruikers gemaakt en de informatiesysteembeheerder controleert via de webbeheerconsole de back-upstatus per station, op elk moment van de dag. Met het vereenvoudigd beheer kunnen data op afstand hersteld en gerecupereerd worden, een onmiskenbaar voordeel voor een school die internationaal actief is.

Lichtere infrastructuur, intuïtieve en gebruiksvriendelijke oplossing

Met AdBackup verlicht Science Po zijn infrastructuur door back-upservers, opslaghardware en het onderhoud en beheer ervan te elimineren. De informatiesysteembeheerder bespaart tijd en kosten door de back-upautomatisering. De IT-afdeling waardeert ook de dagelijkse en optimale follow-up van het back-upproces, waardoor het risico op menselijke fouten en verkeerd gebruik wordt vermeden. De mobiliteit van de gebruikers, met name onderwijskundige onderzoekers, wordt vergemakkelijkt door de toegang tot de documenten van de verschillende randapparatuur. Sciences Po stelt de vertrouwensrelatie met Oodrive op prijs. Het waardeert de implementatie van de oplossing die bekend staat voor het zeer intuïtieve gebruik, als een echt partnership. De hosting in Europa is ook geruststellend voor Sciences Po, die niet wil dat zijn politiek gevoelige data onderworpen worden aan een indringende beschermingswetgeving.

Oodrive, de betrouwbare partner voor het beheer van uw gevoelige gegevens

Meer informatie gebruiksaanwijzing Contacteer ons