Urbaine de Travaux, die voor 60% gespecialiseerd is in openbare werken en voor 40% in de bouw, realiseert een jaaromzet van 170 miljoen euro binnen de FAYAT Groep. De FAYAT Groep, aanwezig op alle continenten en met een netwerk van bijna 120 autonome dochterondernemingen, telt 18.000 medewerkers in de bouw- en industriesector met een jaaromzet van 3 miljard euro.

Meerdere personen die samenwerken aan grote bestanden

Een werf brengt veel actoren op de been, die elk op een bepaald moment toegang moeten hebben tot informatie over het project. Urbaine de Travaux wil een oplossing vinden om informatie te centraliseren en tijd te besparen tijdens de validatieprocessen tussen de verschillende partners op dezelfde werf. In het digitale tijdperk ontsnappen bouw en industrie niet aan de toenemende hoeveelheid bestanden en talloze e-mailuitwisselingen. De verschillende actoren binnen één project zijn verplicht om samen te werken in verschillende formats, zoals: plannen in AutoCAD-formaat, kennisgevingen, schema’s, alle labels en foto’s van de voortgang van het project. Vooral de plannen omvatten vaak zeer grote bestanden. Anderzijds zijn er meerdere stakeholders die zich niet altijd op dezelfde plaats bevinden: architecten, bouwmeesters, klanten … Niet iedereen heeft permanent toegang tot een computer die op het internet is aangesloten. Ze moeten nochtans altijd en overal toegang hebben tot alle documenten.

Een beveiligd, toegankelijk platform dat vertrouwelijkheid garandeert

Dankzij iExtranet kunnen de verschillende actoren die in opdracht van Urbaine de Travaux werken, de talrijke omvangrijke documenten in verband met de werf efficiënt uitwisselen zonder e-mail te gebruiken, een log medium met beperkte bestandsgrootte. Alle documenten worden opgeslagen op het online samenwerkingsplatform en kunnen altijd worden geraadpleegd of gedeeld met andere partijen (architecten, klanten, opdrachtgevers of controlebureaus), voor wie vooraf specifieke toegangs- en actierechten zijn gedefinieerd. Op een werf zijn veel documenten vertrouwelijk. Om de veiligheid te verzekeren van de uitwisselingen, die reeds versleuteld zijn door de oplossing, selecteert de gevolmachtigde in een paar klikken de toegangs- en actierechten van de contactpersonen op de gedeelde bestanden en mappen. Voor elk bij het project betrokken bedrijf wordt een verantwoordelijke voor het beheer van de uitwisselingen aangeduid. Zodra het document door de teams is aangepast, is het bedrijf verantwoordelijk voor het opnieuw delen ervan met de andere contactpersonen.

Tijdsbesparing en gebruiksgemak populair op de werven

Urbaine de Travaux gebruikt iExtranet als extranet voor het delen van documenten en samenwerken op haar werven, van ontwerp tot projectuitvoering. Het biedt een opdrachtgever onder andere de mogelijkheid om een bouwproject efficiënt te beheren en probleemloos beelden, plannen of verslagen uit te wisselen, ongeacht de grootte of het formaat, met alle betrokkenen van de werf: aannemers, architecten, opdrachtgevers, studiebureaus, vastgoedontwikkelaars, vastgoedbeheerders …
Urbaine de Travaux bespaart ook kostbare tijd en kosten. Bouwprofessionals die de ingebouwde viewer van iExtranet gebruiken, visualiseren online kantoorbestanden (Office, Open Office, PDF …), multimediabestanden (afbeeldingen, video’s …), maar ook en vooral de planbestanden in AutoCAD-formaat.

Oodrive, de betrouwbare partner voor het beheer van uw gevoelige gegevens

Meer informatie gebruiksaanwijzing Contacteer ons