40 M€

Omzet 2016

+25%

Gemiddelde groei meer dan

15 000

Professionele klanten

1 000 000

Gebruikers

 

Oodrive is de betrouwbare partner voor het beheer van gevoelige gegevens

De 100% beveiligde cloud-oplossingen van Oodrive bouwen vertrouwen op, wat tevens de motor van ons succes is.
Oodrive biedt als Europees leider op het vlak van het beheer van vertrouwelijke gegevens, oplossingen voor filesharing, back-up en elektronische handtekeningen en voldoet daarmee aan de hoogste veiligheidseisen van internationale certificeringen.

De Franse groep telt vandaag meer dan 400 medewerkers verspreid over verschillende Europese landen (Frankrijk, Duitsland, België, Zwitserland en Spanje), Brazilië en Azië. Het R&D-centrum is in Parijs gevestigd en stelt meer dan 150 mensen met een passie voor innovatie te werk.

De oplossingen van Oodrive worden in meer dan 90 landen gebruikt en bestaan in 14 talen. Zij hebben meer dan een miljoen gebruikers en bijna 15.000 bedrijven van uiteenlopende omvang en uit alle sectoren.
Om te voldoen aan de behoeften van soevereiniteit en vertrouwelijkheid en overeenkomstig de geldende voorschriften, kunnen de gegevens van de klanten van Oodrive worden gehost in Frankrijk, in Europa, in Zuid-Amerika of in Azië. Hun veiligheid is gewaarborgd door de certificaties ISO 27001:2013, RGS*** en Cloud Confidence.

 

Managementteam

Stanislas de Remur

Cofounder & CEO

Na het behalen van een masterdiploma economie aan de universiteit van Parijs II, een diploma aan het ESC te Reims en het behalen van een MBA aan de universiteit van Melbourne begon Stanislas de Rémur zijn loopbaan bij JP Morgan in Parijs op de afdeling Corporate Finance om daarna een carrière in Australië op te starten. In juni 1999 trad hij bij General Electric in dienst tot hij in 2000 besloot om Oodrive op te richten met als doel om de “eerste harddisk op het Internet” te ontwerpen.
Vandaag zet Stanislas de Rémur zich in voor de ontwikkeling van Cloud Computing, onder andere als voorzitter van “Transition Numérique +”, als ondervoorzitter van de AFDEL, als beheerder van Eurocloud in Frankrijk en in Spanje en als lid van Seed4Soft, een vereniging van ondernemers die innovatieve start-ups financieren.
Stanislas de Rémur est aujourd’hui fortement impliqué dans le développement du Cloud Computing, en étant notamment Vice-Président de Tech In France (anciennement AFDEL), administrateur d’Eurocloud en France et en Espagne, administrateur de Transition Numérique + ainsi que membre de Seed4Soft, association d’entrepreneurs qui finance les jeunes entreprises innovantes.

Cédric Mermilliod

Cofounder & Senior VP

Cédric Mermilliod is afgestudeerd aan de Lyon business school en begon zijn carrière in 1998 in de Marketingafdeling van Renault in Lissabon en daarna van Unilever Frankrijk. In september 2000 richt hij samen met Stanislas de Rémur en Edouard de Rémur Oodrive op.
Bij Oodrive is Cédric General Manager, specifiek verantwoordelijk voor het Channel gedeelte voor de groep.

Édouard de Rémur

Cofounder & Senior VP

Na het behalen van een master in de economische wetenschappen aan de universiteit van Parijs II en een diploma aan de business school van Lyon, ging Edouard de Rémur aan de slag bij de bank ‘Société Générale’ in Hongkong. Twee jaar later trad hij toe tot het Andersen Consulting Kabinet. In 2000 besloot hij medeoprichter te worden van Oodrive.
Bij Oodrive is Edouard General Manager, specifiek verantwoordelijk voor het Direct Sales gedeelte voor de groep.

Élisabeth Clément

Chief Financial Officer

Elisabeth Clément beschikt over een masterdiploma beheerswetenschappen en begon haar carrière als beheerscontroller in de industriesector.
Na 7 jaar als administratief en financieel directeur in de sector distributie van randapparatuur en consumentenelektronica, trad Elisabeth Clément in dienst bij Oodrive.

Philippe Motet

Chief Technical Officer

Philippe Motet behaalde een diploma aan Supélec en startte zijn carrière als R&D ingenieur bij Dassault Système. Na 8 jaar aan het hoofd gestaan te hebben van een R&D-team bij Dorotech in het departement ‘back-up’ en ‘gegevensarchivering’, neemt hij de directie over van de technische afdeling van Atempo, die hij 9 jaar later zal verlaten om de technische directie in te vullen van de Franse start-up Active Circle.
Philippe Motet vervoegt de Oodrive Groep in 2015 als Technisch Directeur met een stevige 25 jaar ervaring in het domein van de softwareontwikkeling en het management van technische teams.

Eryk Markiewicz

Chief Marketing Officer

Na een carrièrestart in Canada en de Verenigde Staten, keerde Eryk terug naar Europa om deel te nemen aan de wereldwijde ontwikkeling van Analytics leiders zoals Business Objects (Frankrijk) en Qlik (Zweden), waar hij functies als Vice President van Marketing en International Business Development bekleedde.
Nadien, vervulde hij de functie Vice President van Global Marketing en Operations Transformation voor bedrijven als Perceptive Software en Informatica.
Eryk behaalde een Master in Software Engineering aan de Parijse Ecole Supérieure d’Informatique.
Na enkele jaren in Azië, Engeland, Zwitserland en het Midden-Oosten vertoefd te hebben, startte Eryk in mei 2016 als Chief Marketing Officer van Oodrive.

Jean-Louis Amice

Chief Human Resources Officer

Als afgestudeerde van “Sciences Po” in Parijs, hield Jean-Louis eerst de functie van “Head of Mission” voor de CEO van Groep G7. Toen kwam hij bij het Franse adviesbureau Beijaflore om daar de loopbaan management op het hoofdkantoor te leiden. Vervolgens gedurende 9 jaar bij de L’Oréal groep waar hij diverse HR-functies heeft gehad, zowel in operationele HR-richtingen, productie en uiteindelijk als hoofd van Talent Sourcing for Consumer Division. Hij hield vervolgens de functie van directeur Human Resources van het Adagio hotelmerk voordat hij in 2017 bij Oodrive werd aangesloten als Group HRD.

Frédéric Fouyet

Innovation, Products and Security Director

Met een opleiding als Ingenieur in Toegepaste Wiskunde en in Software Engineering, werkte Frédéric Fouyet 8 jaar bij de technische directie van Thales als hoofd van de cel technologie en DMS-methodologie. Daarna trad hij in als Project Director bij Cashware, een gespecialiseerde software-operator in beveilings- en trustdiensten.
Na 10 jaar de functie van Technisch directeur bij CertEurope te hebben uitgeoefend, vervulde hij de rol van Projectverantwoordelijk en RSSI voor zijn promotie tot Directeur Innovatie en producten bij de groep Oodrive.

Jérôme Lefèvre

Professional Services & Customer Success Director

Steunend op zijn ervaring als leidinggevende van de sales teams van Omnikles, staat Jérôme Lefèvre vandaag aan het hoofd van Professional services & Customer services van de groep Oodrive.
In zijn vorige functie was hij actief als persattaché in verschillende sectoren als accountmanager bij een communicatiebureau binnen de IT-sector. Jérôme combineert een technische achtergrond als IT-analist en ontwikkelaar met een communicatie- en marketingopleiding.

Christophe Ophoff

Managing Director BELUX

Met zijn master in marketing en communicatie heeft Christophe Ophoff meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd in de wereld van nieuwe IT-technologieën en communicatie bij omvangrijke groepen waaronder: Siemens, Colt, Mobistar en VOO.
Als voormalig manager van salesteams bij verschillende ondernemingen bekleedt hij nu de functie van Managing Director bij Oodrive voor België en Luxemburg.

certificeringen

Une offre de service conforme au cadre réglementaire

CertEurope est prestataire de Services de Certification qualifié conforme à l’arrêté du 26 juillet 2004 et aux spécifications européennes ETSI/TS 101456 et ETSI/TS 102042.
Les accréditations dont bénéficient les solutions CertEurope attestent d’une stricte conformité aux exigences techniques élaborées par l’Agence Nationale de la Sécurité des Systèmes d’Information (ANSSI).
En savoir + : Le référentiel Général de Sécurité (RGS) de l’ANSSI pour les niveaux *, **, *** .

France Cybersecurity

Le label «France Cybersecurity», est la garantie pour les utilisateurs que les produits et services qui portent le label sont français et qu’ils possèdent des fonctionnalités claires et bien définies, avec un niveau de qualité vérifié par un jury indépendant. Oodrive détient le label « France Cybersecurity » pour ses solutions de partage et ses solutions de confiance numérique.

Cloud Confidence

Oodrive est certifié Cloud Confidence, référentiel permettant de garantir aux clients et utilisateurs un cadre de transparence sur la protection des données.

Certifié ISO 27001:2013

Deze norm, een ware internationale benchmark, bevestigt de capaciteit van Oodrive om haar klanten vertrouwelijkheid, beschikbaarheid, integriteit en traceerbaarheid te kunnen garanderen.
Onze Datacenters zijn ook allemaal ISO 27001 gecertificeerd.

Een hosting op maat

Oodrive is zich bewust van de problemen van soevereiniteit en veiligheid in elk land, en garandeert elke klant een unieke hosting in het land van zijn keuze: Frankrijk; Duitsland; België; Zwitserland; Brazilië; China.

Wij beschikken over de beste datacentra in de sector die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en normen.

Oodrive, de betrouwbare partner voor het beheer van uw gevoelige gegevens

Meer informatie gebruiksaanwijzing Contacteer ons